Piperis, Nikos (1957-)

Γεννήθηκε: 22 Μαρτίου, Πειραιάς (Ελλάδα)
Δεξιοτέχνης σολίστ κλασικής κιθάρας, Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και αργότερα πήρε μαθήματα από τον εξαίρετο καθηγητή Ανδρέα Παλαιολόγο. Επί πλέον είναι Διευθυντής Ορχήστρας, Μουσικοπαιδαγωγός και Συνθέτης κλασικής και έντεχνης μουσικής.
Έχει
 παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, σε διεθνή festivals, στη τηλεόραση και στις ζωντανές συναυλίες του Τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ. 
Από το 1997 είναι πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Φίλων της Τέχνης.

Η δισκογραφική του παρουσία σημειώνεται με τέσσερεις δίσκους,
1. Canciones Espanolas Antiguas - του( Federico Garcia Lorca),
2. 25 Studi Melodici Progressivi - Op.60 (σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση), 
3. Συντροφιά με την κιθάρα.
4. Heliotrope.
5. My heart is a sea

Τελευταία συνεργάζεται με την Louise du Toit, φτιάχνοντας το μουσικό σύνολο Aineshana καθώς και με άλλους ξένους ταλαντούχους μουσικούς. Το νέο CD-DVD single, “My Heart is a Sea” περιέχει δύο tracks και δύο remixes παραγωγή της μουσικής και εκδοτικής εταιρίας, Tree del Art.

Έργα:  για Συμφωνική ορχήστρα, Ορχήστρα εγχόρδων, μικρά σύνολα και έργα για σόλο Κιθάρα. Το “Adagio” για Βιολοντσέλο και Πιάνο, ερμηνεύτηκε στη Μόσχα από τους διάσημους μουσικούς Christophor Miroshnikov και την Natalia Miroshnikova και από την Ορχήστρα Εγχόρδων της Λαμίας με διευθυντή τον Ηλία Ερζένη. Έργα για Φλάουτο & Κιθάρα έχουν ερμηνεύσει το Duo Capricorn (Αμαλία Κουντούρη & Αλέξανδρος Κάλκος). 
Το συνθετικό του έργο εμπλουτίζεται ακόμα με ένα ρεπερτόριο συνθέσεων με έντεχνα τραγούδια, που έχουν παρουσιαστεί με τον βαρύτονο Μανώλη Παπαδάκη και την σοπράνο Αλεξάνδρα Σαμουηλίδου, με ιδιαίτερη επιτυχία σε συναυλίες και μουσικές σκηνές σε στίχους/ποίηση: Νίκου Πιπέρη, Βαγγέλη Βλαχάκη, Τάκη Φάβιου κ.λ.π.